Spanje landkaart

Op zoek naar een Spanje landkaart? Op deze website is een groot aanbod te vinden van diverse Spanje kaarten. Naast kaarten die een bepaalde regio tonen als de kaarten Spanje Costa Brava zijn er ook kaarten die zich richten op een bepaald kenmerk van het land als de Spanje kust kaarten. Een Spanje landkaart geeft een goed overzicht van wat het land te bieden heeft.

Binnen één oogopslag weet u onder andere:

  • uit welke regio’s het bestaat
  • wat de belangrijkste steden zijn
  • welke natuurgebieden er te vinden zijn

De kaart van de Spaanse regio’s

Een kaart van Europa toont dat Spanje in Zuid-Europa ligt. De landkaart van Spanje geeft een idee van hoe dit land gelegen is ten opzichte van de buurlanden Frankrijk en Portugal. Het laat de natuurlijke grenzen als de Pyreneeën en de Middellandse Zee zien, maar geeft ook informatie over de streken en regio’s. Hoe meer u inzoomt in een bepaalde gebied, hoe meer u te weten komt over het land in het algemeen. U ziet duidelijk de benamingen voor alle regio’s en als u meer wilt weten over een bepaalde regio, dan kunt u deze van dichtbij bekijken door één van de kaarten te selecteren die deze provincie tonen. Zo kunt u dat bijvoorbeeld doen bij de prachtige zuidelijke regio van Spanje door middel van een Andalusië kaart.

Lokaliseer uw Spaanse stad op de kaart

De Spanje landkaarten op deze website maken meteen duidelijk waar de grootste, belangrijkste of meest toeristische steden liggen. De hoofdstaf Madrid ligt mooi centraal, het hippe Barcelona ligt aan de oostkust, de Andalusische stad Granada ligt aan de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada en Bilbao, de unieke stad van kunst en cultuur, ligt in het noordelijke puntje van Spanje. Al deze steden staan duidelijk aangegeven op de Spanje landkaart. Wat daarnaast erg prettig is, is dat u zelf de schaalgrootte van de kaart kunt bepalen. Ideaal voor wanneer u op zoek bent naar een stadsplattegrond of een kaart wilt hebben van een bepaald gebied in de stad.

Landkaart Spanje toont natuur

Spanje is niet alleen een land met mooie steden, maar kent ook een zeer afwisselende natuur. Op de landkaart Spanje zult u duidelijk de meren, vlaktes, bossen en bergen en stranden kunnen zien. Maar, er zijn ook veel nationale reservaten in Spanje. Deze staan goed aangegeven op de landkaart Spanje. Daarnaast geven de kaarten veel extra informatie, bijvoorbeeld over flora en fauna.

Voordelig naar Spanje? Check de goedkoopste vlucht: